Ιστορική Αναδρομή

Η Διακριτική ονομασία του συλλόγου μας πέρασε από δύο φάσεις μέχρι να καταλήξει στην σημερινή της μορφή. Σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχουμε, ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 12 Μαΐου 1980 από ένα μικρό αριθμό εμπόρων της πόλης μας, με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ.

Το πρώτο Δ.Σ. απαρτίστηκε από τους κυρίους Μενδρινό Ευάγγελο που διατέλεσε Πρόεδρος για αρκετά έτη, Γιακουμή , Ανεστόπουλο Ιωάννη , Ξανθόπουλο Απόστολο, Φουστανελά Σάββα , Διαμαντόπουλο Γιώργο.

Επίσης πρόεδροι διατέλεσαν κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών οι: Αράπη Μπέτυ, Μίαρης Κωνσταντίνος, Μαρία Φισφή, Μουγιακάκου Ελένη, Μενδρινού Μαρία, Οικονομάκος Μιλτιάδης.

Μια από τις πρώτες ενέργειες του τότε διοικητικού συμβουλίου ήταν και η επίσημη αναγνώριση και λειτουργία του συλλόγου.

Η τροποποίηση που έφερε και το σημερινό όνομα του συλλόγου έλαβε χώρα στις 12 Ιουνίου 1985 με την ονομασία ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ.

Ο θεσμικός ρόλος του συλλόγου αντανακλά στην ανάγκη προώθησης και προάσπισης των συμφερόντων του κλάδου του εμπορίου.

Σκοπός του συλλόγου η συστηματική μελέτη, αναζήτηση και επίλυση κάθε θέματος που αφορά τον εμπορικό κλάδο.

Όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ έχει συμβάλλει στα δρώμενα της πόλης μας αρκετά, διότι πέρα από επαγγελματίες είμαστε και κάτοικοι αυτής της πόλης. Παράλληλα στεκόμαστε στο πλάι όποιων μας ζητήσουν βοήθεια όπως για παράδειγμα στην μεγάλη πυρκαγιά στο νομό Ηλείας το 2007. Δεν λείπει βέβαια η συνδρομή μας και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ στηρίζεται στα μέλη της και τους προσφέρει την δυνατότητα προώθησης εμπορικών θεμάτων και επίλυσης ομαδικών και ατομικών προβλημάτων, αξιοποιώντας την δύναμη της “συνολικής συμμετοχής”. Αναδεικνύει και διεκδικεί λύσεις για θέματα και προβλήματα που άπτονται στην λειτουργία της αγοράς της πόλης μας, καταθέτοντας θέσεις και προτάσεις και παρεμβαίνοντας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προασπίζοντας τα τοπικά συμφέροντα του εμπορικού κόσμου.

Η συμμετοχή και η στήριξης σας κρίνεται απαραίτητη…

Ιστορική Αναδρομή